Kategoriarkiv: Nyheter

Uppdaterad information angående inställda träningar!

Hej medlemmar i AJJK!

Styrelsen har beslutat att fortsätta med tidigare beslut angående restriktionerna från FHM. Alla vuxengrupper kommer därmed ställas in från 20/11 fram till 13/12. 

Tidigare beslut hittar ni nedan.

__

Då FHM kommit med nya riktlinjer för idrottsträning kommer AJJK att ställa in all träning för vuxna från 1/11 fram till 19/11. Träning för barn födda 2005 eller senare kommer fortsätta enligt nuvarande schema.

Vi hoppas på förståelse för situationen och att vi snart kan vara igång med träning som vanligt!

Om ni har några frågor så tveka inte att höra av er till oss!

__

Förtydligande: ungdomar som är födda 2005 eller senare är välkomna att träna i gruppen mon orange och uppåt.

Gällande graderingar sätts preliminärt datum 12/12. Graderingarna kommer ske i  mindre grupper och max en förälder per barn är välkomna att kolla på graderingen. Schema gällande grupper och tid kommer närmre graderings tillfället. Graderingar kan även tillkomma efter jul.

Ovanstående information finns även på Facebook och Instagram.

Terminasavslut efter graderingarna 12/12.

Mvh, styrelsen för AJJK

Inställda träningar

Hej medlemmar i AJJK!

Då FHM kommit med nya riktlinjer för idrottsträning kommer AJJK att ställa in all träning för vuxna från 1/11 fram till 19/11. Träning för barn födda 2005 eller senare kommer fortsätta enligt nuvarande schema.

Vi hoppas på förståelse för situationen och att vi snart kan vara igång med träning som vanligt!

Om ni har några frågor så tveka inte att höra av er till oss!

Mvh, styrelsen för AJJK

Uppdaterad information kring träning

AJJK:s styrelse beslutade 26 april att förlänga beslutet om inställd gruppträning. Det nya beslutet gäller fram till och med terminens slut 7 juni. Beslutet utgår från Folkhälsomyndigheternas rekommendation gällande träning inomhus och träning med närkontakt. För mer info se krisinformation.se.

Från och med 3 maj varje söndag till och med 31 maj kommer instruktörerna att bedriva träning utomhus för vuxna jutsukas från 13 år och uppåt. För alla yngre medlemmar som är under 13 år kommer instruktörer att bedriva träning utomhus f o m söndag 10 maj! För mer information, tid och plats håll utkik på vår Facebook sida, Instagram och på vår hemsida alingsasju-jutsu.se Det kommer då erbjudas träning som riktar sig mot ökad kondition, styrka och smidighet vilket är en viktigt grund för att kunna träna ju-jutsu på ett effektivt sätt. På det sättet kommer vi alla att vara i storform när ordinarie ju-jutsuträning startar igen!

Utöver detta finns dock stora möjligheter till att anordna gemensam träning utomhus! Men här behöver vi er hjälp! Kanske tränar du (eller har tränat) en idrott som kan tränas utomhus och utan närkontakt? I så fall vore det en fantastisk möjlighet för oss alla om du kunde bjuda in till ett enklare träningspass. Som exempel skulle kunna vara triathlon, yoga, friidrott, beachvolleyboll eller orientering. Det finns ju också ett par utegym som med fördel skulle kunna användas, eller cirkelträning, intervallträning.

Om du känner dig manad att bjuda in till ett pass för vuxna jutsukas så är vår Facebookgrupp ett givet forum (är du inte redan medlem så se till att bli det). Skriv i hyfsat god tid aktivitet, datum, tid, plats och om det är några särskilda träningskläder som behövs. Be gärna om anmälning via Facebook och ange om det krävs ett visst antal anmälda för att träningen ska bli av och eventuellt även en tid och ett datum för sista anmälan.

Det har varit en del frågor om graderingarna den här terminen och vi har beslutat att flytta fram graderingar till nästa termin, dock kommer vi att se över olika möjligheter för att anpassa graderingar utifrån medlemmarna för att man inte ska behöva vänta en hel termin för att gradera beroende på hur länge man har tränat innan.

Avslutningsvis vill vi rikta ett stort tack till er medlemmar för den förståelse vi fått i den här situationen! Ett stort tack till er alla – och vi hoppas snart kunna ses på mattan igen! Träna på ordentligt till dess!

Mvh, Styrelsen för AJJK

Info angående träning i Alingsås Ju-jutsuklubb!

AJJK:s styrelse beslutade 5 april att förlänga beslutet om inställd gruppträning. Det nya beslutet gäller fram till och med 1 maj. Beslutet utgår från Folkhälsomyndigheternas rekommendation gällande träning inomhus och träning med närkontakt. För mer info se krisinformation.- se.Under april månad kommer instruktörerna se över möjligheterna att från och med 1 maj bedriva träning utomhus för vuxna jutsukas. Detta givetvis under förutsättning att Folkhälsomyndigheternas rekommendationer kvarstår.

Det kommer i så fall erbjudas träning som riktar sig mot ökad kondition, styrka och smidighet vilket är en viktigt grund för att kunna träna ju-jutsu på ett effektivt sätt. På det sättet kommer vi alla att vara i storform när ordinarie ju-jutsuträning startar igen!

Det finns dock stora möjligheter till att redan i april anordna gemensam träning utomhus! Men här behöver vi er hjälp! Kanske tränar du (eller har tränat) en idrott som kan tränas utomhus och utan närkontakt? I så fall vore det en fantastisk möjlighet för oss alla om du kunde bjuda in till ett enklare träningspass. Som exempel skulle kunna vara triathlon, yoga, friidrott, beachvolleyboll eller orientering. Det finns ju också ett par utegym som med fördel skulle kunna användas. Eller cirkelträning. Eller intervallträning.

Här finns helt enkelt oändliga möjligheter till träning utomhus och i AJJK:s gemenskap! Om du känner dig manad att bjuda in till ett pass för vuxna jutsukas så är vår Facebookgrupp ett givet forum (är du inte redan medlem så se till att bli det). Skriv i hyfsat god tid aktivitet, datum, tid, plats och om det är några särskilda träningskläder som behövs. Be gärna om anmälning via Facebook och ange om det krävs ett visst antal anmälda för att träningen ska bli av och eventuellt även en tid och ett datum för sista anmälan.

Det har varit en del frågor om graderingarna den här terminen och vi kan i nuläget inte lämna något besked utöver att vi kommer att starta ordinarie träning så snart Folkhälsomyndigheternas rekommendationer lättar.

Avslutningsvis vill vi rikta ett stort tack till er medlemmar för den förståelse vi fått i den här situationen! Vi vill också tacka alla våra instruktörer och hjälpinstruktörer som på ett fantastiskt sätt löst de sista veckornas träning genom att byta pass och/eller ta extra pass då någon haft minsta symptom.

Ett stort tack till er alla – och vi hoppas snart kunna ses på mattan igen! Träna på ordentligt till dess!

Mvh, Styrelsen för AJJK

Inställda gruppträningar

All gruppträning i AJJK kommer utifrån Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer att ställas in från och med 1/4 2020.

Styrelsen för AJJK har beslutat att all träning är inställd från och med 1/4 och t om 14/4. Beslutet kan komma att förlängas.

Styrelsen följer utvecklingen och ser över andra möjligheter till träning! Information publicerad på vår hemsida och i vår Facebookgrupp.

Styrelsen för AJJK

Information om kommande träningar

Vi kommer att fortsätta med träningar enligt schemat tills vidare. Vi vill dock trycka på vikten av att inte komma till träningen om man känner av förkylningssymptom. Detta kommer även att gälla instruktörer och därmed kommer risken öka att det blir inställda träningar med kort varsel.

Skulle det bli inställda träningar så kommer det att sättas upp en lapp vid dojon. Om ni lämnar barn vid träningen, kolla gärna en extra gång att det verkligen kommer att finnas en instruktör på plats.