Knattesystemet
Svenska Ju-jutsuförbundet har ett knattesystem för barn i åldern 7-9 år. Knatteträningen är framför allt inriktad på koordination och rörelser som utvecklar barnens motoriska färdigheter.

Monsystemet
För träning av barn och ungdomar i åldern 9-14 år har Svenska Ju-jutsuförbundet ett speciellt graderingssystem som kallas monsystemet. Teknikerna som ingår i monsystemet är valda efter Svenska Ju-jutsuförbundets etiska normer samt barns och ungdomars fysiska förmåga. Monsystemet skiljer sig från graderingssystemet för vuxna genom att det inte är optimerat för att vara ett funktionellt självförsvar. Därför förekommer inte slag- eller sparktekniker och dessutom utförs vissa ledbrytningar på ett sätt som inte riskerar att påverka växande individer.

Övergång till kyusystemet

Vid 14 års ålder kan eleven byta till vuxengrupp och börja träna efter kyusystemet. Exakt när övergången skall ske beror på elevens mognad och utvecklingsnivå.

Mongraderingssystemet Bältesfärger
För träning av barn och ungdomar har Svenska Ju-jutsuförbundet ett speciellt graderingssystem som kallas monsystemet. Monsystemet är anpassat för barn och ungdomar i åldern 9-14 år och teknikerna som ingår i monsystemet är valda efter Svenska Ju-jutsuförbundets etiska normer samt barns och ungdomars fysiska förmåga.

Källa: Svenska Ju-jutsuförbundet