AJJK:s styrelse beslutade 5 april att förlänga beslutet om inställd gruppträning. Det nya beslutet gäller fram till och med 1 maj. Beslutet utgår från Folkhälsomyndigheternas rekommendation gällande träning inomhus och träning med närkontakt. För mer info se krisinformation.- se.Under april månad kommer instruktörerna se över möjligheterna att från och med 1 maj bedriva träning utomhus för vuxna jutsukas. Detta givetvis under förutsättning att Folkhälsomyndigheternas rekommendationer kvarstår.

Det kommer i så fall erbjudas träning som riktar sig mot ökad kondition, styrka och smidighet vilket är en viktigt grund för att kunna träna ju-jutsu på ett effektivt sätt. På det sättet kommer vi alla att vara i storform när ordinarie ju-jutsuträning startar igen!

Det finns dock stora möjligheter till att redan i april anordna gemensam träning utomhus! Men här behöver vi er hjälp! Kanske tränar du (eller har tränat) en idrott som kan tränas utomhus och utan närkontakt? I så fall vore det en fantastisk möjlighet för oss alla om du kunde bjuda in till ett enklare träningspass. Som exempel skulle kunna vara triathlon, yoga, friidrott, beachvolleyboll eller orientering. Det finns ju också ett par utegym som med fördel skulle kunna användas. Eller cirkelträning. Eller intervallträning.

Här finns helt enkelt oändliga möjligheter till träning utomhus och i AJJK:s gemenskap! Om du känner dig manad att bjuda in till ett pass för vuxna jutsukas så är vår Facebookgrupp ett givet forum (är du inte redan medlem så se till att bli det). Skriv i hyfsat god tid aktivitet, datum, tid, plats och om det är några särskilda träningskläder som behövs. Be gärna om anmälning via Facebook och ange om det krävs ett visst antal anmälda för att träningen ska bli av och eventuellt även en tid och ett datum för sista anmälan.

Det har varit en del frågor om graderingarna den här terminen och vi kan i nuläget inte lämna något besked utöver att vi kommer att starta ordinarie träning så snart Folkhälsomyndigheternas rekommendationer lättar.

Avslutningsvis vill vi rikta ett stort tack till er medlemmar för den förståelse vi fått i den här situationen! Vi vill också tacka alla våra instruktörer och hjälpinstruktörer som på ett fantastiskt sätt löst de sista veckornas träning genom att byta pass och/eller ta extra pass då någon haft minsta symptom.

Ett stort tack till er alla – och vi hoppas snart kunna ses på mattan igen! Träna på ordentligt till dess!

Mvh, Styrelsen för AJJK

#

Comments are closed